Drvena kuca u korist vaseg zdravlja

Danas sve vise ljudi zivi u zagadjenim sredinama , u skucenim stanovima, neretko punim vlage. Poslednjih godina sve vise cujemo apele strucnjaka da se povede racuna o zdravom zivotu. Pa ukoliko ste u mogucnosti da birate, jedna od mogucnosti moze da bude izgradnja drvene kuce.

1

Drvena kuca je prestizna, ekoloska kuca u kojoj je izuzetno zdravo ziveti.

5

Drvo od koga se izradjuju kuce je cetinarsko meko drvo. Ono sadrzi smolu koja dokazano pozitivno utice na respiratorne organe.
Takodje je utvrdjeno da topla i prirodna boja drveta utice pozitivno na stanje uma i smiruje nervni sistem.

4

Drveni zid “dise” jer je drvo higroskopan material koji uvek tezi da uspostavi ravnoteznu vlaznost sa vazduhom. Dakle, vazduh u kuci ce uvek biti slican kao napolju. Za razliku od drugih objekata drveni zidovi upijaju suvisnu vlagu i izbacuju je napolje tako da je stvaranje budje u ovim objektnima iskljuceno.

3

Drvene kuce su antialergene jer u njima nema prasine. Mislite da je to nemoguce? Evo odgovora, drvo je antistaticki material, a staticki elektricitet je upravo odgovoran za formiranje prasine.

2

Neka istrazivanja govore da gotovo cetvrtina stanovnistva ima neku vrstu alergije. Nazalost, najcesce se radi o deci. Ukoliko zelite da pomognete vasoj deci koja imaju alergiju na prasinu i grinje mozete to uciniti ukoliko izgradite drvenu kucu, makar to bila i vikendica jer je pozitivan uticaj vidljiv i nakon kratkog boravka u njima.