šta je blockhouse sistem

Ovo je trenutno najsavremeniji sistem izgradnje drvenih kuća u svetu. Radi se zapravo o specijalnom sistemu spajanja elemenata na uglovima. Pomoću takozvanog BLOCKHOUSE sistema  dobijate objekat koji ima fantasticnu stabilnost. Praktično ovo su objekti koji su najstabilniji u ekstermnim uslovima kao što su zemljotresi, tornada  i slično. Dokazano je čak da se trecina podloge može srušiti, a da objekat  ostane na svom mestu.U svetu postoji nekoliko naselja ovakvih kuca  koja su izgradjena u oblastima koje su izlozene ekstremnim seizmickim aktivnostima, a testovi su pokazali da ovakvi objekti posle potresa od neverovatnih 9 stepeneni Rihterove skale nemaju nikakva ostecenja.

DSCF8014

JELADOM je jedino preduzeće u Srbiji koje poseduje mašinu za izradu ovog spoja, sa dodatkom WIND BLOCK zljeba koji onemogućava bilo kakvo eventualno produvavanje kroz uglove.

Kod ovakve izgradnje svi zidovi jednog objekta podizu se istovremeno, tako da se stvara mreža uzajamno zavisnih zidova. Upravo je to razlog neverovatne stabilnosti kuća. Ova karakteristika značajno smanjuje ulaganje u temelj, zato što ove kuce mogu da stoje samo na tankoj betonskoj ploči, tako da često možete napraviti i podlogu i kuću za cenu temelja za klasično zidani objekat.

P1020617