Zašto se opredeliti za izgradnju drvene kuće

Drvo ima jako dobre karakteristike što ga čini izuzetnim građevinskim materijalom. Ima veliku otpornost, a relativno malu težinu i odlično se kombinuje sa drugim materijlima. Pri tome nema staticki elektricitet, emisiju ili zračenje. Izuzetno je dobar izolator zahvaljujuci svojoj anatomiji.  Uz pravilno održavanje drvo je veoma trajan materijal. U Sibiru i skandinavskim zemljama postoje drvene kuće stare 600 godina.

31620007 pirts

Drvene kuće su eko-prijateljske. Svi materijali koji se koriste u izgradnji ovih objekata su iz obnovljivih i održivih izvora. Sam proces proizvodnje je takav da ne postoji nikakav uticaj na životnu sredinu. Prilikom proizvodnje i montaže drvenih kuća nema nikakvih zagađenja, kao ni čvrstog ili tečnog otpada, što je slučaj kod zidanja objekata ciglom i malterom.

U dvenu kuću se možete useliti veoma brzo. U zavisnosti od veličine i namene objekta, od dana potpisivanja ugovora do završetka motnaže ne bi trebalo da prođe više od dva meseca. U preduzeću JELADOM se izađuje projekat sa 3d modelom, gde  svaki elemenat koji ulazi u sastav objekta dobija svoju šifru. Dalje u procesu proizvodnje se svaki od tih elemenata obrađuje tako da vi na placu dobijete gotove elemente što znacajno smanjuje vreme montaže. Manje kuće se montiraju samo nekoliko dana, a veće do tri nedelje.

31550033

Poznato je da je drvo odličan izolator, tako da se u drvnim kućama troši vrlo malo energije za grejanje zimi, odnosno za hlađenje leti.

Drveni zid uvek ima temperaturu 11-13 stepeni bez obzira na temperaturu napolju. To znači da ukoliko je napolju jako niska temperature vi imate zadatak da zagrejete samo vazduh u kući, a ne trosite skupocenu energiju na grejanje zidova. Zato je ovo izuzetan sistem gradnje za vikend kuće. Problem zidanih vikendica je upravo vreme potrebno da se zagreje kuća zimi jer taman kada postignete optimalnu temperature došao je kraj vikenda.

Ove kuće su u prednosti i u letnjim mesecima jer je drvo materijal koji ne moze nikada da se zagreje kao zidani zid koji nakon toga zrači toplotu. U drvenim kućama vam klima uredjaj uglavnom nije potrebna, sto je opet plus za vaše zdravlje.

Sve ovo ih čini energetski najefikasnijim objektima, a to znači i veliku finansijsku  uštedu u njihovoj eksploataciji.

Naravno i ovde ćemo naglasiti da je život u drvenoj kući zdrav život o cemu možete detaljnije pročitati u članku  DRVENA KUĆA U KORIST VAŠEG ZDRAVLJA

Imajući u vidu sve navedene prednosti drvene kuće su vodeći izbor za razvoj turizma.

_MG_48601