Prednosti drvenih decijih igralista

Jedan od velikih problema savremenog doba jesu razna oboljenja i deformiteti koja se javljaju kod dece usled nedovoljne ili nikakve fizicke aktivnosti. Na prvom mestu je gojaznost dece. Zbog toga se sve vise baca akcenat na opremanje skolskih dvorista, vrtica, kao i parkova razlicitim  kombinacijama sprava  koji sluze za igru, ali i za aktivno vezbanje. Moderna igralista su u stvari citavi sistemi kula koje su spojene  penjalicama, toboganima, tunelima, mostovima i drugim elementima kako bi sto duze zadrzali decu napolju.

Pan-Euro igralište - pre otvaranja 2

Drvena decija igralista su u svetu dominantna u odnosu na igralista od bilo kog drugog materijala. Postoji mnogo razloga za to.

Na prvom mestu drvo kao prirodan materijal povezuje decu sa prirodom. Drvena igralista se mogu koristiti u bilo koje doba godine za razliku od metalnih koja su leti pretopla, a zimi prehladna.

DSC02793

Ukoliko se pravilno odrzavaju drvena igralista su dosta trajnija od metalnih ili plasticnih. Metal je sklon koroziji, a plastika nije dovoljno otporna na stalnu izlozenost razlicitim klimatskim uslovima. Samim tim i bezbednost drvenih igralista je veca u odnosu na druge vrste.

67215Otvorena igralista promovisu duhovni i moralni razvoj deteta. Takodje se razvija inicijativa, saradnja, kreativnost i odgovornost, a smanjuje sebicnost. Takodje igrajuci se na ovakvim igralistima deca uce samokontrolu, kompromis i pregovaranje. Sve ovo dobra podloga za razvoj socijalnih vestina koja ce im biti potrebna u buducnosti.

07_01